Rol van de familie Artemis
De rol van de familie 

De rol van de familie
Familie, vrienden en direct betrokkenen zijn erg belangrijk in het leven van ouderen met dementie. Vaak is er sprake van een lange (zorg-)relatie, vóór de verhuizing naar een van onze locaties. Die relatie houdt niet op, want familie hoort erbij. Familieleden worden daarom uitgenodigd om actief deel uit te maken van het dagelijks leven van hun naaste.


‘Bij Artemis zijn geen vaste bezoektijden, als familie zijn we altijd welkom”


 

Bij Artemis zijn geen vaste bezoektijden, naasten van onze bewoners zijn altijd welkom.

 

Uit ervaring blijkt dat familieleden vaak tegenstrijdige gevoelens ervaren bij de verhuizing van hun vader, moeder, opa of oma. Enerzijds zijn er vaak gevoelens van opluchting vanwege fysieke of mentale verlichting, anderzijds gevoelens van machteloosheid en controleverlies, van schuldgevoel, verdriet, het gevoel te falen of zich gedwongen voelen om hun naaste ‘weg te sturen’. Het is een periode van emotionele verwarring. De medewerkers van Artemis (her)kennen dit en hebben hier oog voor.

 

De uitgangspunten van Artemis met betrekking tot familie en andere naasten zijn:

  • dat de familie volledig vertrouwd is met de uitgangspunten van de zorg;
  • dat familie onze medewerkers kent en kennismaakt met nieuw personeel;
  • de familie wordt aangemoedigd om in het geval van een probleem hun inbreng te leveren;
  • de familie informatie krijgt over hoe zij deelgenoot kunnen blijven in het leven van hun naaste.
     

Familienet en Facebook


Ook als het niet mogelijk is om langs te komen, kan familie betrokken blijven. Via Caren Zorgt hebben zij direct inzage in het zorgplan van hun naaste. Informatie over verzorging en eventuele bijzonderheden worden dagelijks opgenomen.

Daarnaast heeft iedere voorziening van Artemis een eigen Facebookpagina, waar u kunt volgen wat er gebeurt binnen de voorziening

.

Vrijwilligers welkom

Het komt voor dat familieleden zich ‘op bezoek’ voelen. Hielpen ze voorheen veel mee in het huishouden, nu wordt alles voor hun ouder(s) geregeld. Maar u kunt nog steeds helpen met de dagelijkse verzorging of bij een van de activiteiten. Dat draagt bij aan het thuisgevoel van uw dierbare.

Dit is voor de bewoners en de familieleden fijn; en ook Artemis kan actieve familieleden goed gebruiken. U bent meer dan welkom!

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht