Andelst Artemis

Andelst


De locatie Andelst ligt gelegen in een rustige omgeving waar de overblijfselen van kasteel Andelst nog altijd zichtbaar zijn. Er zijn volop mogelijkheden om de rust en de natuur op te zoeken.

Welkom thuis bij Andelst


Artemis Andelst is gelegen in een groene, lommerrijke omgeving met veel buurtschappen. Dit voormalige gemeentehuis kenmerkt zich door een ruime en lichte, hedendaagse uitstraling. Er zijn volop mogelijkheden om de rust en de natuur op te zoeken.

In 2018 is locatie Andelst geheel gerenoveerd tot een pand van twee etages met elk 13 kamers voor zelfstandig wonende ouderen met geheugenproblemen. De kamers hebben een oppervlakte tussen kamers 17 - 41 m2 en bieden een modern wooncomfort. Ze zijn standaard voorzien van stoffering, televisieaansluiting en wifi. Ze kunnen naar smaak met eigen meubels en spulletjes worden ingericht. Dit draagt enorm bij aan het thuisgevoel van de bewoner.


Daarnaast kent elke etage zijn eigen gemeenschappelijke ruimten, zoals een lounge, een eetzaal en een activiteitenruimte. Locatie Andelst heeft een open karakter met tuinen, zodat bewoners bij mooi weer buiten op het terras kunnen zitten. De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk.

Tot ongeveer 1840 stond aan de overkant van de Wageningsestraat het kasteel Andelst waarvan nu nog uitsluitend twee bakstenen hekspijlers bewaard zijn gebleven. Er zijn volop mogelijkheden om de rust en de natuur op te zoeken.


Geschiedenis Andelst


In 1965 werd in Andelst een nieuw gemeentehuis van de voormalige gemeente Valburg geopend. Tot 2001 behoorde het dorp tot de gemeente Valburg. De plaats is al oud, al in 885 wordt de plaats genoemd als Andassale. Die benaming zou terugslaan op zaal, dat iets van een uit één ruimte bestaand huis betekent. In 1294 en 1295 wordt de plaats kortstondigAnders genoemd.


"Ze krijgen s'avonds een wijntje of iets lekker bij de thee." 

-bron: interview Zorgkaart Nederland

 

  • Wilt u een keer de sfeer komen proeven in Andelst? 
  • Wilt u onze brochure ontvangen?
  • Of heeft u een andere vraag?

Wij horen het graag van u! Klik hier om ons een bericht te sturen

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht