Locatie Andelst

In het voormalig gemeentehuis in het Betuwse Andelst (gemeente Overbetuwe) worden in 2018 26 kamers voor zelfstandig wonende ouderen met Alzheimer gerealiseerd.  Loctie Andelst is gelegen in een groene, lommerrijke omgeving met veel buurtschappen tegenover de dorpskerk waarvan het schip uit de 11e eeuw stamt. Tot ongeveer 1840 stond aan de overkant van de Wageningsestraat het kasteel Andelst waarvan nu nog uitsluitend twee bakstenen hekspijlers bewaard zijn gebleven. Er zijn volop mogelijkheden om de rust en de natuur op te zoeken.

 

Het in 1965 gebouwde pand wordt volledig gerestaureerd. De diverse kamers, die variëren tussen 17 m2 en 41 m2 bieden modern wooncomfort waarvan 22 met een eigen badkamer. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimten, zoals een lounge, een restaurant en een activiteitenruimte. In het hele pand is gratis Wifi beschikbaar. De voorziening krijgt een open karakter met tuinen zodat bij goed weer buiten op het terras gezeten kan worden. Het terrein is volledig rolstoeltoegankelijk.

 

Telefonisch bereikbaar via: +31 488 726080

Geschiedenis Andelst

Tot 2001 behoorde het dorp tot de gemeente Valburg. De plaats is al oud, al in 885 wordt de plaats genoemd als Andassale. Die benaming zou terugslaan op zaal, dat iets van een uit één ruimte bestaand huis betekent. In 1294 en 1295 wordt de plaats even Andersgenoemd.

In het dorp is een hervormde kerk met een romaans schip uit de 11e eeuw, een toren uit de 14e eeuw en een gotisch koor uit 1440.

Kamers en appartementen

De bewoners van Residence Andelst genieten alle privacy in een eigen kamer met een luxe badkamer of badmeubel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals televisie- en telefoonaansluiting en wifi. Met behulp van domotica zijn de medewerkers snel op de hoogte als er hulp nodig is.

24-uurs zorg en begeleiding

Residence Andelst beschikt over een vast team medewerkers die dagelijks intensieve zorg en begeleiding bieden. Een open, ongedwongen sfeer staat voorop.
Residence Andelst heeft een contract met een maatschap van huisartsen in de regio. Hieronder valt ook een specialist Ouderen Geneeskunde.

Kosten en vergoeding

De prijs voor een kamer of appartement inclusief service varieert tussen  €925,00 en €2.850,00 per maand. Tevens zijn er 4 kamers voor ouderen met alleen AOW als inkomstenbron. Deze kamers zijn beschikbaar vanaf €925,00 per maand.
Informatie over de vergoeding van de zorgkosten kunt u vinden op onze pagina ‘kosten en vergoeding’.

Achtergrond van locatie Andelst

In 1965 werd in Andelst een nieuw gemeentehuis van de voormalige gemeente Valburg geopend. Na de gemeentelijke herindeling van 2001, toen de gemeente Valburg opging in de gemeente Overbetuwe, werd dit gebouw een dependance van het gemeentehuis in Elst.Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een rechtstreeks emailbericht

of stel uw vraag via ons online formulier. Wij zullen deze natuurlijk zo spoedig mogelijk beantwoorden.