HET ALZHEIMER CAFÉ BETUWE Artemis

HET ALZHEIMER CAFÉ BETUWE

ALZHEIMER CAFÉ BETUWE

Vanavond, dinsdag 17 mei 2016, wordt er voor de vijfde keer dit jaar het Alzheimer Café Betuwe georganiseerd. Deze keer met het onderwerp "Psychosociale zorg bij dementie”.

Bij psychosociale zorg wordt er gekeken waar er kwaliteitsverbeteringen kunnen worden toegepast in het dagelijks leven van dementeren en mensen in hun omgeving. Er wordt gesproken over de vragen die hierbij komen kijken zoals:

 


logo artemis news news-ribbon news

17 May
2016

- Zijn er meerdere vormen van psychosociale zorg en zo ja, welke dan?

 - Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan en is dit toe te passen in de praktijk?

Emmelyne Vasse, deskundige die aanwezig zal zijn, is werkzaam binnen het Radboud Universitair Medisch Centrum (ook wel bekend als het Radboud Alzheimer Centrum). Zij zal dit onderwerp uitgebreid bespreken en tips geven die bruikbaar kunnen zijn en die toegepast kunnen worden in de praktijk.
Het Alzheimer Café fungeert als ontmoetingsplaats voor mensen met beginnende dementie, hun naasten en mantelzorgers. Er wordt gesproken over onderwerpen waar zij in de thuissituatie tegenaan lopen en wat de mogelijkheden hierin zijn met betrekking tot hulp en dienstverlening.
Tevens zullen er mensen aanwezig zijn die beroepsmatig met deze doelgroep te maken hebben. Zij kunnen u hulp bieden en dringende vragen beantwoorden.
Het Alzheimer Café Betuwe, bestemd voor inwoners van de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe en zal plaatsvinden in woonzorgcentrum “Tertzio” te Elst. Vanaf 18.30 uur zijn de deuren open en om 19.00 uur zal het programma beginnen. Hiervoor zal er een gratis kopje koffie of thee voor u klaar staan. Uiterlijk 21.00 uur wordt de bijeenkomst beëindigd.
Iedereen is van harte welkom!

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht