NEDERLAND SAMEN DEMENTIE VRIENDELIJK MAKEN Artemis

NEDERLAND SAMEN DEMENTIE VRIENDELIJK MAKEN

SAMEN WERKEN AAN EEN DEMENTIEVRIENDELIJK NEDERLAND

In de toekomst zal dementie volksziekte nummer 1 worden. Iedereen krijgt er mee te maken, aangezien 1 op de 5 inwoners van Nederland de ziekte krijgt. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we veel voor elkaar betekenen en zo het dragelijker maken. Op deze manier kunnen mensen met dementie en betrokkenen zo lang mogelijk actief deelnemen aan het leven.logo artemis news news-ribbon news

10 May
2016

De nieuwe campagne van Alzheimer Nederland, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, PGGM en het Deltaplan Dementie heet ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’. Het doel van de campagne is het bedanken en steunen van de bestaande dementievriendelijke organisaties, mensen en gemeenten.

Met als doel iedereen in Nederland voor 2020 meer kennis te geven van dementie zal er meer oog moeten zijn voor de mogelijkheden die mensen met dementie nog hebben, in plaats van te kijken naar de dingen die diegene niet meer kan. Ook moet de waardering en steun voor de mantelzorgers vergroot worden. Het streven is dan ook om in 2020 het taboe op het hebben van dementie weggenomen te hebben.
 

HET WITTE HUIS EN DEMENTIE

Binnen het Witte Huis in Zetten wordt gestreefd naar een thuissituatie in plaats van de sfeer van een verzorgingshuis voor dementerenden. Zo wordt er gekeken naar wat er wel mogelijk is door de bewoners te stimuleren, met ze te praten over hun wensen en misschien nog wel belangrijker, naar ze te luisteren. Dit resulteert onder andere in een bewoner die gebruik maakt van een iPad, vriendschappen die ondanks de dementie gesloten worden op soms zeer hoge leeftijd en bewoners die zelfstandig en op een verantwoorde manier door het dorp wandelen.

Voor meer informatie over deze campagne kunt u kijken op: www.samendementievriendelijk.nl

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht