WAT IS HET EFFECT VAN PAARDEN OP DEMENTIE?

Mensen met dementie gaan één keer per maand 'paarden poetsen' bij Florence. Ze knappen daar van op, stelt de zorginstelling.
De 'paardentherapie' wordt ingezet bij bewoners van het Wijndaelercentrum in Loosduinen. Die gaan elke vier weken samen naar de manage om daar de paarden eten te geven, te borstelen en met ze te wandelen.

Senioren die dat willen, mogen zelfs in het zadel klimmen om een stukje te rijden. 'Uiteraard', meldt de zorgaanbieder hierbij, 'gebeurt dat onder professionele begeleiding'.

21 Jul
2017

Effect


Florence zet de paarden in vanwege het therapeutische effect dat ze hebben op mensen met dementie. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de symptomen van dementie afnemen door tijd door te brengen met paarden. Het humeur van de deelnemers wordt door de paarden 'positief beïnvloed', aldus Florence. Daarmee is het 'een goede manier om dementiesymptomen te verlichten zonder medicijnen'. Het paarden poetsen is al voorzichtig uitgeprobeerd. 'De eerste resultaten zijn zeer positief te noemen. De deelnemers zijn meer ontspannen en hebben minder lichamelijke onrust.'

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.