WAT IS HET EFFECT VAN PAARDEN OP DEMENTIE? Artemis

WAT IS HET EFFECT VAN PAARDEN OP DEMENTIE?

Mensen met dementie gaan één keer per maand 'paarden poetsen' bij Florence. Ze knappen daar van op, stelt de zorginstelling.
De 'paardentherapie' wordt ingezet bij bewoners van het Wijndaelercentrum in Loosduinen. Die gaan elke vier weken samen naar de manage om daar de paarden eten te geven, te borstelen en met ze te wandelen.

Senioren die dat willen, mogen zelfs in het zadel klimmen om een stukje te rijden. 'Uiteraard', meldt de zorgaanbieder hierbij, 'gebeurt dat onder professionele begeleiding'.

logo artemis news news-ribbon news

21 Jul
2017

Effect


Florence zet de paarden in vanwege het therapeutische effect dat ze hebben op mensen met dementie. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de symptomen van dementie afnemen door tijd door te brengen met paarden. Het humeur van de deelnemers wordt door de paarden 'positief beïnvloed', aldus Florence. Daarmee is het 'een goede manier om dementiesymptomen te verlichten zonder medicijnen'. Het paarden poetsen is al voorzichtig uitgeprobeerd. 'De eerste resultaten zijn zeer positief te noemen. De deelnemers zijn meer ontspannen en hebben minder lichamelijke onrust.'

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht