Familie, vrienden en direct betrokkenen

Familie, vrienden en direct betrokkenen zijn erg belangrijk in het leven van ouderen met Alzheimer. Vaak is er sprake van een lange (zorg-)relatie vóór de verhuizing naar een woonvoorziening. Die relatie houdt niet op, familie hoort erbij en wordt uitgenodigd om actief deel uit te maken van het dagelijks leven van hun naaste.

 

Bij Artemis zijn geen vaste bezoektijden, naasten van onze bewoners zijn altijd welkom.

 

Uit ervaring blijkt dat familieleden vaak tegenstrijdige gevoelens ervaren bij de verhuizing van hun moeder, vader, opa of oma. Enerzijds zijn er gevoelens van opluchting vanwege wellicht fysieke of mentale verlichting, anderzijds gevoelens van machteloosheid en controleverlies, van schuldgevoel, verdriet, het gevoel te falen, of zich gedwongen voelen om hun naaste ‘weg te sturen’. Het is een periode van emotionele verwarring. De medewerkers van Artemis hebben daar veel begrip voor.

 

De uitgangspunten van Artemis met betrekking tot familie en andere naasten zijn:

  • dat de familie volledig vertrouwd is met de uitgangspunten van de zorg;
  • dat familie onze medewerkers kent en kennismaakt met nieuw personeel;
  • familieleden worden aangemoedigd om in het geval van een probleem hun inbreng te leveren;
  • dat de familie informatie krijgt over hoe zij deelgenoot kunnen blijven in het leven van hun naaste.
     

Familienet en Facebook


Ook als het niet mogelijk is om langs te komen, kan familie betrokken blijven. Via Familienet hebben zij direct inzage in het zorgplan van hun naaste. Informatie over verzorging en eventuele bijzonderheden worden dagelijks opgenomen.

Daarnaast heeft iedere voorziening van Artemis een eigen Facebookpagina, waar u kunt volgen wat er gebeurt binnen de voorziening

.

Vrijwilligers welkom


Het komt voor dat familieleden zich teveel voelen als ze op bezoek zijn. Ze hebben het gevoel dat ze op bezoek zijn in plaats van bij hun eigen ouder(s) thuis. Misschien hielpen zij vroeger veel mee in het huishouden, nu wordt alles voor hun ouder(s) geregeld. Maar ook nu kunt u zich nuttig maken door vrijwilliger te zijn bij activiteiten of dagelijkse verzorging van uw naaste!

Dit is niet alleen voor de bewoners en de familieleden fijn; ook Artemis kan actieve familieleden goed gebruiken. U bent meer dan welkom!

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een rechtstreeks emailbericht

of stel uw vraag via ons online formulier. Wij zullen deze natuurlijk zo spoedig mogelijk beantwoorden.