vacature-HR-medewerker-planner Artemis

Artemis biedt particuliere woonzorg op kleinschalige basis aan ouderen met geheugenproblemen zoals Alzheimer. Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in onze voorzieningen. Daarom doen we er alles aan om ouderen het wooncomfort en de leefomgeving te bieden die zij gewend zijn. Voor onze locaties Het Witte Huis in Zetten en locatie Andelst zijn wij op zoek naar:

Administratieve duizendpoot: HR-medewerker/ planner

Wegens uitbreiding van ons team zijn wij per direct opzoek naar een Administratieve duizendpoot HR-medewerker/planner. (24-28 uur).

Jij bent als duizendpoot in de lead van alles wat er moet gebeuren omtrent de planning en de administratie voor onze twee kleinschalige woonvormen. Plannen, HR, administratie is je 2e natuur en dus ‘a piece of cake’. Het is een uitdagende functie waarbij er veel afwisseling is en je de mogelijkheid hebt om deze functie helemaal eigen te maken. Je takenpakket is erg divers en kunnen er veel ad-hoc klussen op je af komen, het is daarom belangrijk dat je snel kan schakelen. Daarnaast is het belangrijk dat je secuur te werk gaat en het overzicht weet te bewaren. Ook ben je proactief en ben je iemand die graag mee denkt om zodoende de afdeling met je collega verder te ontwikkelen en vorm te geven. Het is handig als je ervaring hebt met Nedap, AFAS en het Officepakket.

Wat ga je onder andere doen?

  • Je bent allereerst net als alle collega’s gastheer/gastvrouw binnen onze kleinschalige setting.
  • Je verzorgt samen met een collega de planning waarbij kennis van Nedap een pré is.
  • Je verwerkt de verzuimmeldingen.
  • Je notuleert met team- en managementvergaderingen.
  • Je doet zo nodig sollicitatiegesprekken en verzorgt contracten.
  • Je zorgt ervoor dat alle digitale bestanden en de mailbox netjes geordend zijn.
  • Je archiveert alle binnenkomende personeelsformulieren en mutaties.
  • Je zorgt ervoor dat mutaties tijdig verwerkt zijn voor de salarisadministratie.
  • Je handelt binnenkomende telefoontjes en mailtjes af.
  • Je denkt proactief mee over de procedures en verbeteringen van werkprocessen.

Het team:

Jullie hebben één vaste collega en werken voor beide locaties. De zorgteams op deze locaties team zijn divers en er heerst bij beiden een persoonlijke sfeer. Transparant, oprechtheid en hard werken vinden wij belangrijk en voor gezelligheid en activiteiten maken we altijd tijd vrij. Je bent flexibel en hebt geen acht tot vijf mentaliteit.

Ons aanbod:

Het betreft een tijdelijk functie met intentie van verlenging naar een vaste aanstelling. Je werkt in een warme collegiale en uitdagende werkomgeving. Salaris conform CAO VVT met eindejaarsuitkering.


Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt en is deze functie op je lijf geschreven? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Wij zien je sollicitatie met motivatie en CV, gaarne tegemoet op email adres: DorienvanPut@artemisgroep.nl


Voor extra informatie kun je contact opnemen met locatiemanager Dorien van Put, tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 06-47587545

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht