Wie zijn wij

Welkom thuis bij Artemis

 Wilt u kleinschalig wonen in een huiselijke sfeer met volop leefruimte?


Vanuit twee prachtige kleinschalige locaties in Overbetuwe bieden we een warme plek en volop leefruimte in een huiselijke omgeving aan bewoners met geheugenproblemen. Met persoonlijke aandacht, activiteiten op maat en de beste zorg voelt iedereen zich thuis. Elke dag opnieuw.


Persoonlijke aandacht, activiteiten op maat en de beste dementie zorg?Onze particuliere woonzorg is speciaal voor ouderen met geheugenproblemen zoals Alzheimer. Onze bewoners wonen als thuis, met 24 uur per dag zorg en begeleiding, waarbij we de zelfstandigheid en privacy van onze bewoners respecteren. Speciaal zijn onze echtparenkamers, voor echtparen waarvan een van de partners een indicatie heeft. "ik ben zeer tevreden over de zorg, het huis en het personeel, onze moeder zit hier geheel op haar plek."

 

Alle kamers zijn standaard voorzien van stoffering, een luxe wasmeubel, televisieaansluiting en wifi. Ze kunnen naar smaak met eigen meubels en spulletjes worden ingericht. Dit draagt enorm bij aan het thuisgevoel van de bewoner.

De dagelijkse activiteiten zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van leven en het welzijn van onze bewoners. We organiseren gezellige activiteiten in de huiskamer of activiteitenruimte, waaraan bewoners naar keuze kunnen deelnemen. Voorbeelden zijn: bewegen aan tafel, bloemschikken, sjoelen of kaarten. Ook doen we spelletjes om het geheugen te stimuleren. En als het even kan gaan we naar buiten voor een wandeling.


Door onze specialistische zorg ervaren bewoners maximale vrijheid en privacy.

 Leven met Alzheimer


Het liefst zouden familie en betrokkenen hun naaste zo lang mogelijk bij zich houden en zelf ondersteunen. Wanneer de ziekte vordert is dat niet altijd mogelijk omdat de zorg te zwaar wordt of omdat het niet meer veilig is. Zo'n belangrijke vaak emotionele beslissing behoeft  een goede voorbereiding. 

 

De woonzorg van Artemis biedt ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen als met hulp op afroep, waardoor zij zelfstandig wonen en toch de veiligheid en geborgenheid krijgen die nodig is. Bij Artemis kunnen ouderen met zorgzwaartepakket 4 tot en met 6 wonen.

 

Artemis heeft zich tot doel gesteld om de levensvreugde en het welzijn van ouderen met Alzheimer te bevorderen, terwijl zij het wooncomfort  ervaren die zij van thuis gewend zijn. De kamers of appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Zorg en begeleiding is 24 uur per dag beschikbaar.  

 

Wij staan voor:

  • Zelfstandig wonen mét veiligheid en geborgenheid.
  • Zorg op maat en veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
  • Een ongedwongen, gezellige sfeer binnen onze voorzieningen. Er ‘mag’ veel en ‘moet’ niks.
  • Familie wordt actief betrokken. Er zijn geen vaste bezoektijden: naasten van onze bewoners zijn altijd welkom.
  • Iedere bewoner krijgt dezelfde uitgebreide service.

 

Optimistisch


De sfeer binnen onze voorzieningen is open en ongedwongen. Onze medewerkers zijn optimistisch en werken met hart voor de bewoners; zij behandelen iedere oudere zoals hun naasten dat zelf zouden doen.

 

Familie betrokken


Familieleden en andere direct betrokkenen zijn erg belangrijk voor ouderen met Alzheimer. Ze kunnen actief blijven in het leven van hun naasten en worden via Carenzorgt (hiermee is er een online verbinding met de verwanten van de bewoner en deel je mbv een eigen login informatie over de bewoner) en social media op de hoogte gehouden van het dagelijks leven van de bewoners. 

 

Begeleiding bij financiële vraagstukken


Bewoners van Artemis betalen een vast bedrag aan huur en servicekosten. Voor zorg en begeleiding ontvangen de bewoners vergoeding vanuit de wet AWBZ. Artemis ondersteunt graag bij het doen van de juiste aanvragen.

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

+31 488 745 112

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel: 0488 72 60 80

of stuur ons een bericht